Subnavigatie

“Veel mensen denken automatisch aan een steiger…”

10 juni 2021 Nouryon MCA Nobian Delesto Nobian Salt Stork

Werkzaamheden op moeilijk bereikbare plekken of op serieuze hoogte kan via rope access. Stork en Altrad werken samen op dit gebied.

“Veel mensen denken automatisch aan een steiger, terwijl dat vaak niet nodig is. Wij kunnen allerlei activiteiten met rope access uitvoeren, denk aan las- en, montagewerk, inspecties en het saneren van leidingwerk”, zegt Henk-Jan Hamster, Asset Delivery Manager bij Stork. Zij laten zich bijstaan door Altrad. “Wij hebben alle expertise in huis”, laat Adriaan Slijkoord, projectleider bij Altrad, weten.

Minimale overlast
Het toepassen van rope access heeft veel voordelen. Henk-Jan: “Tijdbesparend, efficiënt en minimale overlast op de omgeving of lopende bedrijfsprocessen. Op- en afbouw verlopen snel, waarmee dit ook ideaal is voor spoedklussen. We worden door Altrad volledig ontzorgd en dat is heel prettig.” Vaak is rope access goedkoper en daarmee ook in financieel opzicht interessant.

Volledig ontzorgd
Altrad levert de supervisie, kennis en kunde op gebied van veiligheid. “Alles is dubbel gezekerd”, legt Adriaan uit, “dus veiligheid is gegarandeerd.” Altrad en Stork hebben rope access onder andere ingezet voor werkzaamheden bij Nouryon MCA en Nobian Energy en Zout.

 

Wat is rope access?
Rope access is een veilige methode voor het bereiken van moeilijk bereikbare plekken door middel van klim –en touwtechnieken. Dit kan in de hoogte zijn of juist in de diepte, maar ook in besloten ruimtes of in gebouwen.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?