Subnavigatie

Moderne inspectiemethodes bij Nobian Zout

7 juli 2021 Nobian Salt

“We willen ervaring opdoen met andere technieken, waarbij we scherp letten op kosten én kijken of we dingen anders kunnen doen.”

Jenne van der Naald, maintenance manager van Nobian Zout, zette daarom drones in bij inspecties. “Het is sneller, goedkoper en efficiënter. Ik ben hier blij mee.” De uitvoering gebeurde door Dronequest.

Uitkomst
Bij de beplating van een zoutsilo hielp de drone-inspectie om te komen tot mogelijke herstelplannen. De drone was veel effectiever om de buitenwand en de constructie in kaart te brengen. De inzet bleek ook een uitkomst bij de inspecties van daken. “We hebben alle daken in één keer kunnen doen. Met de oude werkwijze was hier veel meer tijd, vergunningen, steigers, hoogwerkers en inzet van mensen nodig geweest.”

‘hot spots’
De buitenverlader werd op deze wijze compleet in beeld gebracht om zaken op grote hoogte of boven water te inspecteren. “Door alle opnames te koppelen, ontstaat een 3D-beeld van je equipment en de omgeving. Hiermee kunnen we ‘hot spots’ vroegtijdig ontdekken en preventief verhelpen.”

Millimeters
Met één druk op de knop brengt een algoritme alles in beeld, zodat een engineer gericht reparaties kan voorschrijven. “We moeten dan nog wel rekening houden met kleine afwijkingen”, stelt Jenne. Volgens hem is het ook handig om op deze wijze mogelijke afwijkingen aan leidingbruggen vast te stellen. “We overwegen dan een drone met een andere techniek, Lidar genaamd. Dat is een soort Google Streetview van je equipment of omgeving. Die techniek is veel nauwkeuriger. Dan praat over afwijkingen van enkele millimeters.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?