Subnavigatie

Operators BioMCN trainen van simulatie naar ervaring

25 augustus 2021 OCI Methanol Europe

Leerling-paneeloperators van BioMCN kunnen sinds kort gebruik maken van twee simulator-stations in het opleidingslokaal.

In het opleidingslokaal bij BioMCN staan twee OTS-stations: Operator Training Simulators. Een exacte kopie van het procesbesturingssysteem  in de meetkamer.

De simulator bestaat uit een paneeloperator-station met 8 beeldschermen, een fieldoperator-station met 2 beeldschermen en een instructeur-station met 2 beeldschermen. Omdat de OTS een exacte kopie is van het proces, is het heel realistisch voor de leerlingen geworden. Processen aansturen en stoppen of opstarten van de verschillende onderdelen van de fabriek, zijn 1 op 1 gekopieerd.

Onder de knie
Bij het doorgaans stabiele productieproces van BioMCN is het lastig om de paneelfunctie aan te leren. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er twee jaar achter elkaar van onderhoudsstop naar onderhoudsstop wordt geproduceerd zonder noemenswaardige verstoring in het proces. Dan is het proces van starten of stoppen van de installatie moeilijk onder de knie te krijgen voor een paneeloperator. En omdat een start enkele dagen duurt zal de paneeloperator ook niet alle fases van de start meemaken. De nodige praktische ervaring krijgen valt dan niet mee. Nu BioMCN twee simulatoren heeft kunnen leerlingen voor zowel het paneel van fabrieken van BioMCN opgeleid worden.

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?