Subnavigatie

“…binnen 3 minuten stond onze ploeg voor de deur”

30 september 2021 Falck Fire Services

Falck zet langzaam maar zeker stappen in de samenwerking met bedrijven aan de Oosterhorn. Zo is er een goede verstandhouding met NAM en met Evonik, buren van het Chemie Park Delfzijl.

“Wij verlenen ondersteuning waar mogelijk”, laat Wouter Joostens, locatie manager Falck Delfzijl, weten, “maar het Chemie Park blijft de hoofdopdrachtgever. We zorgen ervoor dat onze paraatheid voor de site te allen tijde gewaarborgd blijft.”

Dichterbij
Bij een alarm bij NAM of Evonik is Falck de eerste post die in actie komt. Wouter Joostens: “Bij incidentenbestrijding geven wij de eerste aanzet, simpelweg omdat wij dichterbij zijn dan de overheidsbrandweer. Wij kunnen dan alvast in kaart brengen wat er precies aan de hand is en een eerste start maken met het bestrijden van de calamiteit. Zodra de overheidsbrandweer ter plekke is, uiterlijk 15 minuten, neemt zij het van ons over en is de beschikbaarheid van Falck voor het Chemie Park gewaarborgd.”

Elkaars ‘taal’
In het afgelopen jaar heeft Falck verschillende trainingen gegeven bij NAM en Evonik en is er een oefenrooster opgesteld. Door Corona was het echter nog niet mogelijk om te oefenen. De oefeningen staan nu gepland voor de komende maanden. “Dat is essentieel voor een goede samenwerking, want je leert elkaar daardoor goed kennen en elkaars ‘taal’ te spreken.” Daarnaast doet Falck ook elke maand brandpreventierondes bij deze bedrijven. Er is tot nu toe eenmaal uitgerukt. Wouter: “Hieruit bleek dat het systeem werkt, want binnen 3 minuten stond onze ploeg voor de deur en in een mum van tijd was duidelijk wat er aan de hand was.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?