Subnavigatie

Wildeman S&L zit in de lift

5 oktober 2021 J. Wildeman Storage & Logistics

“Een goede aanvulling in de regio”, stelt Jos Wildeman van het gelijknamige bedrijf. “We kunnen hier zeeschepen ontvangen en worden eind dit jaar ook douanelocatie.”

Aan de IJzerweg in Farmsum gebruikt J. Wildeman Storage & Logistics een nieuwe kade en containerterminal. Belangrijk voor de nieuwe vaarverbinding tussen Delfzijl en Rotterdam. “We hadden een jaar uitgetrokken om deze verbinding goed op gang te krijgen, maar dat lukt veel sneller”, meldt hij. “Ons vervoer per schip is veel milieuvriendelijker. Het scheelt elke keer 90 dieselvrachtwagens en hun CO2-uitstoot.”

Efficiënt
Diverse bedrijven op het Chemie Park stallen hun containers aan de IJzerweg en laten deze per schip vervoeren. Jos: “We zijn voor deze ondernemingen een extra schakel in de keten. Wij bieden extra efficiency, zijn regioversterkend en opereren milieuvriendelijker en veiliger. Het risico van negentig  vrachtwagens is groter dan dat van één schip.”

Lift
Daarnaast zorgde de Brexit voor extra werk. “Bedrijven, ook uit Groot Brittannië, vragen om meer opslagruimte en kijken veel meer naar hun logistieke stromen. Ze willen minder afhankelijk zijn van Azië, zoeken alternatieve routes voor hun grondstoffen en producten en leggen hogere voorraden aan om hun klanten meer leveringszekerheid te bieden. Kortom, Wildeman S&L zit in de lift.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?