Subnavigatie

Twee elektrische ‘belbussen’ deze maand operationeel

8 oktober 2021

Binnenkort rijden op Chemie Park Delfzijl twee elektrische ‘belbussen’ of shuttles in plaats van één Belbus op diesel.

“De shuttles staan bij Parkdiensten Eemsdelta, worden verder klaargemaakt en voorzien van logo’s’, zodat ze goed herkenbaar zijn. Beide duurzame shuttles zijn in de loop van deze maand inzetbaar”, vertelt Pieter Bakker, Manager Maintenance Support van Nobian. De verandering blijft niet beperkt tot de aanschaf van twee duurzaam aangedreven shuttles. Er wordt straks een vaste route gereden met vaste haltes waar mensen kunnen in- en uitstappen.

Haltenummer
Eén van de shuttles wordt ingezet om bezoekers tussen 08.00 en 16.00 uur te vervoeren. Hilda Godlieb, Manager Site Services: “De shuttle gaat via de vaste route en stopt alleen bij de dertien haltes. Begin- en eindstation is bij de hoofdpoort, ‘Main Entrance’. Iedere halte heeft een eigen haltenummer en een toelichting in het Nederlands en Engels. De gastheer of -vrouw kan de “shuttle service” bellen of bezoekers kunnen dat zelf doen.”

Bloktijden
De tweede shuttle vervoert medewerkers van contractors van en naar de werkplek. Dit gebeurt in bloktijden aan het begin en eind van de werkdag. Begin- en eindstation is Main Entrance. Deze shuttle is beschikbaar op werkdagen van: 06:45 – 07:45 uur; 11:30 – 12:30 uur en 16:00 – 17:00 uur.

Parkdiensten Eemsdelta verzorgt het vervoer van personen op de site. Recent is een nieuw contract afgesloten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?