Subnavigatie

Eerste robotinspectie bij Delamine

1 december 2021 Delamine Stork

Delamine heeft voor het eerst een visuele inwendige inspectie van een tank met behulp van een robot laten uitvoeren.

Inspecteur Frans Grijpink van Delamine besloot recent tot een robotinspectie: “Veilig, snel en de robot geeft goede beelden om te beoordelen.” Peter Wassing van Stork reageert: “En wij hadden al ervaring met de inzet van deze robots bij andere tanks.” Via Stork demonstreerde Invert Robotics al eerder de inzet van zo’n inspectierobot op de site. Peter: “We kregen veel enthousiaste reacties en dat resulteerde in een robotinspectie bij Delamine.”

Geen steiger
De voordelen zijn divers. Frans: “Geen mensen in de tank en geen mangatwacht. Dat reduceert risico’s, uren en kosten. Helemaal wanneer er geen steiger in de tank nodig is. Dat scheelt enorm in arbeidsuren én het voorkomt beschadigingen in de tank.” Peter hierover: “Dat scheelt al gauw twee dagen. Een steiger vermindert de bewegingsruimte in de tank, bemoeilijkt het werken en vergroot de kans op onveilige situaties.”

Tevreden
Delamine is heel tevreden over deze wijze van inspecteren. Frans: “Het is een goede toepassing en de camera geeft goed beeld. De kwaliteit van de beelden stelt mij als inspecteur in staat om een goed oordeel te geven over de staat van de tank. Ik vind het een mooie toepassing.”
 

Wilt u meer weten over dergelijke inspecties, neem dan contact op met Peter Wassing,
tel. 06 12 85 14 47 of peter.wassing@stork.com

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?