Subnavigatie

Inspectie: brandweerzorg functioneert naar volle tevredenheid

6 december 2021 Nouryon MCA Delamine Nobian MEB Teijin Aramid JPB Logistics J. Wildeman Storage & Logistics

“Het is goed dat dit gebeurt. Ze houden ons een spiegel voor en zo blijven we scherp.”

HSE Specialist René Lassche van Nobian en locatiemanager Wouter Joostens van Falck blikken terug op de eerder dit jaar gehouden brandweerinspectie van de Veiligheidsregio. Wouter is tevreden. “Dit was de eerste keer dat ik in mijn huidige functie een inspectie meemaakte. Ik vond dat wel bijzonder. De inspectie zelf verliep open en transparant. Er is waardering voor onze werkwijze en erkenning voor het feit dat we verder gaan dan alleen het op orde hebben van ons brandweermateriaal.” 

Administratief
Er werd één overtreding vastgesteld, omdat verzuimd was de basissterkte van de bedrijfsbrandweer tijdig te melden. René Lassche hierover: “Jammer van dit administratief verzuim. Gelukkig is de brandweerzorg op de site op orde en functioneert in de praktijk naar volle tevredenheid van iedereen. Ook van de inspecteurs. De professionaliteit van Falck staat niet ter discussie.”
De sterkte van de brandweer is inmiddels doorgegeven.

Aanwijzing
In het kader van het Besluit Risico Zware Ongevallen dient een aantal bedrijven te beschikken over een bedrijfsbrandweer. Dit zijn onder andere BioMCN, Delamine, JPB, J.Wildeman, Nobian, Nouryon en Teijin Aramid. Deze bedrijven hebben een zogenaamde aanwijzing. Naast de verplichting van een bedrijfsbrandweer worden zij hier regelmatig op getoetst. Daarbij wordt gekeken naar de organisatie, het aantal mensen, de opleiding en training, beschikbare middelen tot en met relevante onderhoudssystemen en testrapporten.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?