Subnavigatie

Invoering van nieuw alarmeringssysteem

17 december 2021 OCI Methanol Europe Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Teijin Aramid JPB Logistics Falck Fire Services Dutch Glycerin Refinery J. Wildeman Storage & Logistics Avantium

Chemie Park Delfzijl voert nieuw alarmeringssysteem in

Het systeem, Multibel genaamd, werkt via een app op de mobiele telefoon. HSE specialist Henk Nusmann van Nobian: “Het systeem is onder alle omstandigheden betrouwbaar. Het is een eigentijdse, snelle en efficiënte tool bij ongevallen en incidenten. Het werkt met scenario’s, slaat historie op, heeft een agenda, je kunt verschillende groepen aanmaken en roosters van mensen invoeren.”

Eenvoudig
Wanneer mensen worden opgeroepen, dan ontvangen ze een melding in de app op de telefoon. De locatie en de aard van een incident staan al in het bericht. In de app staan ook roosters en agenda’s, waardoor een eventuele vervanging van iemands consignatie zich eenvoudig laat regelen. Daarnaast bouwt Multibel historie op over het aantal oproepen en de reactiesnelheid. Een eerder dit najaar gehouden praktijkproef bleek succesvol.

Operationeel
Multibel wordt begin van het nieuwe jaar operationeel. In de eerste maanden van 2022 draaien het oude en het nieuwe systeem nog naast elkaar. Daarna wordt de definitieve overstap naar Multibel gemaakt.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?