Subnavigatie

Wildeman S&L gaat Europa in met Container Scanning

21 december 2021 J. Wildeman Storage & Logistics

De proef van J.Wildeman Storage & Logistics, waarbij de gegevens op containers door een camera worden afgelezen en in een computersysteem worden weergegeven, is succesvol afgerond.

“We hebben de kleine foutmarge naar 0% weten te brengen”, vertelt directeur Jos Wildeman. Hij geeft aan dat het Container Scanning-concept nu wordt vermarkt in Nederland en Europa. “Het systeem is zodanig ontwikkeld dat er op verschillende aspecten kan worden gecontroleerd. Als er iets niet klopt gaat er een alarm af of er wordt nog een extra check gedaan.”

Uniek nummer
Elke container heeft een uniek nummer en een nummer voor gevaarlijke stoffen. De camera leest die gegevens af, terwijl de vrachtwagen er langs rijdt. Het is een extra controle op het menselijk handelen waardoor de veiligheid verbeterd wordt. De camera ziet ook of er schade aan een tank is, of het mangat open of dicht is en het kan afsluiters herkennen. Er is een automatische koppeling met het Warehouse Management Systeem.

Belangrijk
“Met het nieuwe, zelf ontwikkelde systeem kunnen we ook precies zien waar een container is. Wij kunnen onze klanten binnen een uur aangeven dat een container wordt geleverd.” Volgens hem is het voor klanten het belangrijk om te weten wanneer containers binnenkomen. “Ze kunnen de productie zo beter afstemmen en ‘just in time’ produceren. Wij spelen een grote rol in het aanleveren van de grondstoffen en kunnen daarnaast de geproduceerde voorraden opslaan.”

Vernieuwend
Tegelijkertijd kan hiermee de veiligheid worden verhoogd. “In explosiegevaarlijke gebieden is dit systeem een uitkomst. “De camera kan wellicht op een risicovolle plek staan, maar de software bevindt zich op een veilige plek. We doen meer dan simpele logistiek, dit is een stukje innovatie.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?