Subnavigatie

Pitstops om veiligheid Lubrizol te verbeteren

11 januari 2022 Lubrizol

Lubrizol verhoogt wereldwijd de focus op veiligheid middels Human Performance Improvement.

“Fouten maken is menselijk en zelfs de beste mensen onder ons maken zo nu en dan fouten. Er zijn situaties denkbaar, waarbij de kans op fouten groter is. Toch zijn deze in veel gevallen wél te voorkomen”, stelt Boelo Raske, manufacturing manager Lubrizol Delfzijl. “Uitgangspunt van het programma is dat veel incidenten te voorkomen zijn door tools consequent toe te passen.

Kaartjes
De tools helpen om de kans op fouten bij menselijk handelen of het nemen van beslissingen te beperken. Daarbij staat het woord PITSTOP centraal, waarbij elke letter voor een bepaalde tool staat. De tools zijn vermeld op kaartjes die onder de collega’s verdeeld worden. Boelo: “De tools worden in de komende twee tot drie maanden uitgerold. Elke twee weken zal er een nieuwe tool gedeeld worden met de medewerkers aan de hand van voorbeelden.

Bijdragen
Daarnaast worden ook incidenten en bijna-raken van andere Lubrizol sites gedeeld en wordt een link gelegd naar deze HPI tools. Een vraag die gesteld kan worden is bijvoorbeeld: met welke tools had het incident / de bijna raak voorkomen kunnen worden? “Met de invoering hiervan wil Lubrizol de veiligheidsprestaties wereldwijd verbeteren. Wij willen hier in Delfzijl ook aan bijdragen”, besluit Boelo.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?