Subnavigatie

De veelzijdigheid van glycerine van DGR

28 januari 2022 Dutch Glycerin Refinery

Dutch Glycerine Refinery (DGR) maakt hoogwaardige glycerine met een zuiverheid van 99,7%.

Die hoge zuiverheid maakt de glycerine geschikt voor toepassing in heel veel producten. “Het is enorm veelzijdig. Je vindt het in tal van dagelijkse producten, waarmee we ons gezond en schoon houden en waardoor de kwaliteit van ons leven verbetert. Het is een belangrijk ingrediënt in persoonlijke verzorgingsproducten, in de farmaceutische en (dier)voedingsindustrie en industriële applicaties”, aldus plant manager Peter Hol van DGR.

Huid
Glycerine voor veel persoonlijke verzorgingsproducten een essentieel ingrediënt. Het kan namelijk vocht absorberen als het met water in contact komt. Peter Hol: “Het is een zeer goed vochtinbrengend middel. En omdat glycerine onze huid vrijwel niet irriteert, wordt het veel gebruikt in cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten voor mensen met een gevoelige huid.”

Wetenschappelijk
Belangrijk is dat het product van DGR gecertificeerd en biologisch afbreekbaar is. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat glycerine naar water wordt gedistribueerd en dat er slechts verwaarloosbare hoeveelheden terecht komen in lucht en bodem. Er is slechts een hele lage ophoping in organismen. Dit is een essentiële factor voor exporteurs om chemisch compliant te kunnen zijn.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?