Subnavigatie

Meer dan de helft van de omwonenden voelt zich veilig

24 februari 2022

Ongeveer 3 op de 4 inwoners van Delfzijl zijn tevreden met hun leefomgeving en voelen zich hier gezond.

Deze en andere resultaten komen voort uit het onderzoek naar de omgevings- en veiligheidsbeleving in Delfzijl dat in onze opdracht is uitgevoerd door Iris Geerts, inmiddels afgestudeerd voor de studie International Communication aan de Hanze University.

Vertrouwen
Meer dan de helft van de omwonenden geeft aan zich veilig te voelen in de omgeving met betrekking tot het Chemie Park Delfzijl (CPD). Ongeveer 70% van de mensen heeft vertrouwen dat de site de juiste maatregelen neemt om incidenten te voorkomen. Zo’n 60% gaat ervan uit dat het CPD op verantwoorde wijze werkt met chemische stoffen en het risico daarvan onder controle heeft. 

Incident
“Om het veiligheidsgevoel te vergroten vragen mensen logischerwijs om meer informatie”, stelt Iris. “Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Ten eerste heeft nog altijd twintig procent van de mensen geen vertrouwen in de open- en eerlijkheid van de communicatie over veiligheid. En ten tweede zoekt meer dan de helft van de mensen geen informatie op de website en sociale media van het CPD. Deze omwonenden bereik je nu niet.” Komende tijd werkt ze de resultaten uit in een aantal aanbevelingen.

Fundering
Wat zich op het CPD afspeelt, is voor veel omwonenden tamelijk abstract. Iris: “Voor hen staat chemie ver van het dagelijkse leven. Echter, niets is minder waar. De chemie voorziet in grondstoffen, waarmee producten worden gemaakt die we dagelijks gebruiken. Mede dankzij deze industrie is ons moderne leven mogelijk. En die industrie is niet alleen belangrijk voor ons huidige dagelijkse leven, deze kan ook deze oplossingen bieden voor de toekomst. Het is de fundering voor het heden met oplossingen voor de toekomst.”

Zie hier de uitkomsten van het onderzoek:

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?