Subnavigatie

Mobiele hydrostatische testunit op locatie inzetbaar

17 maart 2022 Delamine Nobian Salt Stork

Bij Stork staan de denkradertjes nooit stil

Sinds kort beschikt deze technische dienstverlener over een mobiele hydrostatische drukunit. “We kunnen hiermee sneller, efficiënter en veiliger werken bij klanten op locatie”, vertelt manager Sander Berends bij Stork in Delfzijl. “We testen of leidingen en apparaten voldoende druk kunnen weerstaan, voordat ze, na stops, projecten of onderhoud, in bedrijf worden genomen. We hebben dit al diverse keren gedaan bij de boorlocaties van Nobian en bij Delamine.”

Koerierskosten
Stork kan hiermee sneller bij de klant zijn en met de werkzaamheden beginnen. “Het scheelt gauw een halve dag aan  voorbereidingstijd, want je hebt de benodigde materialen in de unit en meteen bij de klus. Wachttijden en koerierskosten kunnen we hiermee vermijden”, legt hij uit. “We hebben meteen alles bij ons.”

Innovaties
Bijkomend voordeel is dat mensen niet gaan improviseren. Sander: “Dat kan leiden tot onveilige situaties. Dat help je met deze unit grotendeels uit de wereld. Het is altijd goed om in veiligheid te investeren. Als er iets mis gaat, kun je, naast het letsel van mensen, te maken krijgen met het stilliggen van de productie en het afhandelen van incidenten. Tijd en geld die je beter kunt steken in innovaties om nog veiliger te werken.”

Voordelen hydrostatische drukunit

  • flexibele en onafhankelijke inzet op locatie (unit is te voorzien van o.a. stekers, persflenzen, persunit incl. equipment, 1m3 water, lucht en evt. aggregaat);
  • alle juiste gereedschappen en materialen zijn grotendeels voorhanden;
  • snelle service op locatie (ook op locaties zonder voorzieningen, zoals water en lucht);
  • persdrukken mogelijk van 0,1 tot 350 bar;
  • opgeleide medewerkers die weten wat ze doen;
  • borging van gekeurd/gecertificeerde gereedschappen, materialen en equipment;
  • besparing van div. huurkosten, transportkosten en administratie van los te huren equipment;
  • besparing van organisatie en/of misgrijpen van los te huren/te regelen equipment.
Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?