Subnavigatie

De gemene delers van het Nobian Site Technology Team

30 maart 2022 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Naast technoloog voor de chloorfabriek vervult Ian Pedonomou de functie van Site Technology Lead voor Nobian in Delfzijl.

“Die site-benadering voor Nobian zorgt voor een andere invalshoek: het gaat meer om de hoofdlijnen. Inhoudelijk zoeken we als team naar de gemene delers, zoals digitalisering, de energietransitie, het terugdringen van de hoeveelheid CO2 en vergroening”, vertelt Ian. Uitwisseling van technologen tussen fabrieken hoort daar ook bij. “Onze samenwerking biedt in alle opzichten meerwaarde.”

Creativiteit
Ian bestempelt het ontwikkelen van een site technologie-organisatie als een uitdaging. “Je komt wat los van de focus op je eigen fabriek. Je trekt intensiever met collega’s op en de aandacht gaat veel meer uit naar de lange termijn. De combinatie van goed opgeleide technologen, veelal wat jonger, met een flinke portie creativiteit is voldoende om stappen te maken en verder te komen.”

Onderwijs
De Site Technology Lead spreekt van een luxe positie. “Ik bespeur een grote mate van taakvolwassenheid. Elkaar bijeen brengen in één ruimte was bijna al voldoende. Iedereen dacht ook heel erg vanuit kansen en mogelijkheden. We zijn nog maar net bezig, maar we doen meer samen en wisselen veel ideeën onderling uit. Dat gaat ons ook iets opleveren. Niet alleen technisch inhoudelijk voor onszelf, maar ook richting het onderwijs. We hebben voldoende problemen voor interessante stage-opdrachten. Ook langs die weg kun je het totaal van onze site verbeteren.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?