Subnavigatie

In vaste dienst bij Nobian na stageperiode

3 mei 2022 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Sander van Roon kon na zijn stage op de afdeling Goederenontvangst van Nobian blijven.

Een win-win voor hem als leerling van het Noorderpoort Automotive & Logistics en voor Nobian. Sander, geslaagd voor de opleiding Transport & Logistiek, kreeg een vaste baan. Nobian wist, op basis van de ervaringen tijdens de stage, precies wat voor vlees men in de kuip haalde.

Divers
Hij vond het een hele brede stage. Sander: “De opdrachten waren heel divers. Ik moest bijvoorbeeld een risico-inventarisatie voor logistieke activiteiten maken, de opslagcapaciteit van magazijnen berekenen, maar ook voortgangsgesprekken houden. Daarvoor moest een checklist opstellen en vervolgens heb ik die gesprekken geoefend. Het mooiste was dat ik kon blijven. Ik hoefde niet meer te worden ingewerkt en ken de bedrijfsprocessen.”

Inspectie
Als Storeroom Keeper boekt hij inkomende goederen in en doet de ingangscontrole. “Dan check je het artikelnummer, het aantal, juistheid van materialen, afmetingen, de gegevens op de pakbon en kijk je of er nog een inspectie nodig is. Een hoop werk, helemaal met de stops. Dan komt er heel veel materiaal binnen en vaak met een hoge prioriteit. Je moet wel flexibel zijn, want de dag verloopt meestal anders dan gepland.”

Aanraden?
“Absoluut”, reageert Sander op de vraag of hij Nobian zou aanraden als stageplek. “Ik ben goed begeleid, had een fijn team en het werk was afwisselend en interessant. Ik heb veel geleerd.” En hij heeft ervaren dat veiligheid op nummer 1 staat. “Zoveel nadruk krijgt dat op school niet.”  

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?