Subnavigatie

JPB voorbereid op toename van activiteiten

16 mei 2022 JPB Logistics

JPB heeft onlangs een nieuwe verlaadarm in gebruik genomen op de verlaadsteiger aan het Zeehavenkanaal bij het Chemie Park Delfzijl

“De nieuwe arm heeft een mechanische aansluiting. Er is nu een vaste opstelling voor het verladen van bitumen”, vertelt HR-manager Anne Jan Mulder. “We hebben hiermee een veiligheidsslag gemaakt.”

Drie armen
Door het plaatsen van nieuwe pompen is bovendien de verlaadsnelheid verdubbeld en kan JPB klanten sneller bedienen. Ook is de verlaadsteiger flink uitgebreid, zodat eventueel nog extra verlaadarmen kunnen worden geplaatst. Anne Jan: “Er kunnen nog drie armen bij, zodat we zijn voorbereid op een toename van onze activiteiten in de toekomst.”

Onderaf
Op de site is extra ruimte gecreëerd om in totaal acht nieuwe tanks te kunnen plaatsen. Twee daarvan zijn in de zomer klaar voor gebruik. De tanks worden van onderaf in ringen opgebouwd. “We beginnen met het dak en daaronder plaatsen we een ring. Als de volgende ring klaar is, wordt die daar weer onder geplaatst.” Op de website van JPB zal de bouw via beelden te volgen zijn.

Zoeken
In verband hiermee is JPB op zoek naar meer scheepsverladers. Anne Jan: “We zoeken mensen op MBO-niveau 2 of 3. Je kunt intern doorgroeien van 2e naar 1e operator. Het werk bestaat uit het begeleiden van het laden en lossen van de schepen. En wanneer SGS monsters komt nemen en douanes en politie controles uitvoeren, dan moet je hen te woord staan en begeleiden.”

Andere vacatures van JPB zijn te vinden op de website van JPB of het Chemie Park. Bij interesse kun je contact opnemen via: po@jpbgroep.nl.

Op de foto Arie Nienhuis (l.) en Bert-Jan van der Laan, verladers bij JPB. 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?