Subnavigatie

Tientallen ideeën en voorstellen voor Industry 4.0

31 mei 2022 Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt

Bijna dertig Nobian-collega’s werkten onlangs aan een Industry 4.0-agenda voor Delfzijl.

“Wij formuleren hier een visie op onze toekomst en daarvoor is jullie input hard nodig”, opende Robert Jan Poppen de bijeenkomst. “Alle ideeën zijn welkom, maar we moeten ons realiseren dat we dit naast ons ‘gewone’ werk moeten doen.” Dat kan met steun van centrale afdelingen in de vorm van mensen en middelen, maar de site is leidend in het vaststellen van het eigen programma. “Dat draait niet om de technologie, maar om het verbeteren van het leven van medewerkers.” Terugblik op een interessante en vruchtbare sessie.

Stapsgewijs
Douwe Tuinstra, één van de centrale Industry 4.0-projectleiders, gaf aan dat Delfzijl binnen Nobian het voorbeeld is voor alle fabrieken. “Zo hebben we bij de chloorfabriek in het kader van ‘e-flex to the max’ stapsgewijs en doelgericht geautomatiseerd en het aantal handmatige acties verminderd. Maar je blijft altijd naar je processen en installaties kijken. Industry 4.0 gaat niet alleen om automatisering, maar ook om het opleidingsniveau en onze bereidheid om nieuwe ontwikkelingen te omarmen.”

Nachtelijk
Werkgroepjes dachten na over Industry 4.0-oplossingen. De oogst bestond uit tientallen voorstellen en ideeën. Bijvoorbeeld om op afstand toegang te krijgen tot procesdata om nachtelijke storingen te verhelpen, het vermijden van veel handmatig werk dankzij nieuwe apparatuur voor medewerkers tot en met een betere, onderlinge uitwisseling van gegevens om de voorspelbaarheid en betrouwbaarheid van de geïntegreerde bedrijfsprocessen van Nobian Delfzijl te verbeteren.
De ‘opbrengst’ gaat bijdragen aan een Nobian-brede Industry 4.0-agenda voor de komende vijf jaar.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?