Subnavigatie

Complex project met dubbele werkplekken

16 juni 2022 Nobian MEB

Nobian druk met reparatie van loogtank naast het locatiekantoor.

De tank wordt gebruikt om loog, afkomstig van de chloorfabriek van Nobian, op te slaan voor klanten op de site. De reparatie van deze tank is volgens projectleider Paul Collet een complex project met dubbele werkplekken: de reparatie van de bestaande tank en, direct daarnaast, constructie van nieuwe dak- en wanddelen.

Bovenstuk
“We hebben het dak van de oude tank gehaald en de wanden ingekort. Noodzakelijk, want anders bestaat het risico dat de ‘dakloze’ tank met een stevige wind in elkaar wordt gedrukt”, legt Paul uit. Het onderstuk wordt gerepareerd en de bodem wordt vervangen, waarna de tank een nieuw bovenstuk met dak krijgt. Een speciale kraan zal het 70 ton zware bovenstuk op de gerepareerde onderzijde plaatsen.

Gekleurd
De tank moet voor de stop van de chloorfabriek in oktober gereed zijn. Paul Collet hierover: “Voor die tijd testen we de tank op stabiliteit en integriteit. Dat doen we eerst met water. Pas wanneer alles naar behoren werkt, vullen we de tank met loog.”
De tank, met een diameter van twintig meter en een hoogte van tien meter, krijgt uiteindelijk een witte kleur met daarop een gekleurd molecuul.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?