Subnavigatie

Natronloog en chloor Nobian uit 100% hernieuwbare elektriciteit

27 juni 2022 Nobian MEB

Natronloog en chloor van Nobian, onder andere uit de chloorfabriek op Chemie Park Delfzijl, zijn gecertificeerd voor 100% hernieuwbare elektriciteit.

Dat is de uitkomst van een jaarlijkse audit door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). Met het ISCC PLUS-certificaat gaat Nobian als toonaangevende Europese speler in zout, essentiële chemicaliën en energie in Nederland en Duitsland chloor en natronloog leveren uit 100% hernieuwbare elektriciteit.

2040
Met deze mijlpaal onderstreept en versnelt Nobian de inzet en levering van groene producten in haar portfolio. De certificering draagt ​​bij aan Nobian’s doelstellingen voor hernieuwbare energie, als onderdeel van haar duurzaamheidsprogramma Grow Greener Together. Nobian zal tegen 2040 klimaatneutraal zijn met 100% hernieuwbare energie. Het stelt Nobian bovendien in staat om, voortbouwend op de jarenlange ervaring in grootschalige productie van essentiële chemicaliën, om de CO2--voetafdruk van haar chloor- en natronloogklanten te verkleinen. 

Versnellen
Marco Waas, Director R&D, Technologie en Duurzaamheid bij Nobian zegt: “Deze belangrijke stap past naadloos in Nobian's duurzaamheidsprogramma Grow Greener Together. In 2040 zijn we CO2-neutraal, met 100% hernieuwbare energie. De ISCC PLUS-certificering van onze natronloog en chloor uit 100% hernieuwbare elektriciteit onderstreept onze inzet om onze groene productportfolio te versnellen. We hebben een sterke drive om onze klanten te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen met onze groene producten.” 

Slimme samenwerking
Jürgen Baune, Vice President Chlor-Alkali en Managing Director bij Nobian voor Duitsland: “De ISCC PLUS-certificering voor ons natronloog en chloor versterkt de positie van Nobian als toonaangevende producent van essentiële chemicaliën. Door onze kerncompetenties te combineren met slimme samenwerking en innovatie, geloven we dat we samen met onze partners en klanten groener kunnen groeien. Natronloog en chloor uit 100% hernieuwbare elektriciteit zijn belangrijke stappen in het realiseren van deze missie.”

 

Natronloog en chloor
Natronloog en chloor van Nobian zijn cruciaal voor de productie van alledaagse producten. Natronloog is bijvoorbeeld essentieel bij de productie van aluminium, pulp en papier, maar wordt ook gebruikt in waterzuivering, farmaceutische- en voedselprocessen en zeep voor persoonlijke verzorging. Chloor is een belangrijke bouwsteen voor de chemische en farmaceutische industrie. Meer dan 50% van de Europese chemische productie is afhankelijk van dit proces en voor de productie van veel chemicaliën, kunststoffen en medicijnen wordt chloor gebruikt. 

ISCC PLUS
Nobian's natronloog en chloor uit 100% hernieuwbare elektriciteit zijn gecertificeerd door middel van een jaarlijkse audit door de International Sustainability and Carbon Certification (ISCC). ISCC PLUS is een duurzaamheidscertificeringsprogramma voor biobased en circulaire grondstoffen voor alle markten en sectoren. Deze certificering zorgt ervoor dat Nobian voldoet aan wereldwijd erkende ecologische en sociale duurzaamheidseisen, emissiereducties en traceerbaarheid. 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?