Subnavigatie

Nieuwe site manager Teijin Aramid Delfzijl

11 juli 2022 Teijin Aramid

“Verwevenheid van bedrijven is groot”

“Teijin Aramid is een open en warme organisatie waar ik mij snel op mijn gemak voel”, aldus Nina Huck, de nieuwe site manager van Teijin Aramid Delfzijl. Ze groeide op in de buurt van Geleen, studeerde scheikunde en ging na haar promotie aan de universiteit van Groningen aan de slag bij Philips.

Winschoten
“In 2009 kwam de vraag of ik plant manager bij Philips Winschoten wilde worden. Dat zag ik als een mooie carrièrestap, dus dat hebben we gedaan. Na de overname door QSIL in 2016 bleef ik plant manager én werd hoofd verkoop voor het QSIl concern. Het verschil tussen QSIL en Teijin Aramid in Delfzijl is dat we hier een ander product maken. De uitdagingen zijn gelijk”, aldus Nina Huck.

Aanvoerketen
“Safety staat op nummer 1. Er wordt bij Teijin Aramid wereldwijd een programma uitgerold en daarvan heb ik hoge verwachtingen.” Verder staat de lopende investering op het lijstje. “Een uitbreiding die helemaal is verweven met in bedrijf zijnde plants. Bijzonder en een uitdaging om in goede banen te leiden.” Met het project, welke aan het eind van dit jaar operationeel is, kan de groeiende markt voor aramideproducten beter worden bediend. Ook duurzaamheid staat op het prioriteitenlijstje. “Teijin Aramid wil graag CO2-neutraal zijn. Van aanvoerketen tot het eindproduct bij de klant.”

Verwevenheid
De nieuwe site manager van Teijin Aramid vindt dat iedereen, en daarmee bedoelt ze alle functies binnen een bedrijf, even belangrijk zijn. “Iedereen heeft zijn of haar eigen rol, maar alleen samen kunnen we komen tot waar we willen zijn. Ik sta altijd open voor de meningen van anderen.” De eerste kennismaking met het Chemie Park Delfzijl noemt ze indrukwekkend. “De verwevenheid van de bedrijven is groot. Een mooie plek met uitzicht op de Waddenzee. Opvallend vond ik de rokers bij de poort en het gemis aan laadpalen voor elektrische auto’s. Dat zijn wat mij betreft verbeterpunten.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?