Gefaseerde invoering van nieuw Site Security Plan

15 juli 2022

Securitas gaat uitvoering geven aan een nieuw plan om als site op een hoger plan te komen.

Dit meerjarenplan voor de site is recent besproken. Besloten is om het plan gefaseerd uit te voeren. Met bepaalde onderdelen wordt nog dit jaar een begin gemaakt.

“We hebben een aantal voorstellen gedaan om als site op een hoger plan te komen. Daarbij gaat het om alle facetten van Security: organisatie, toegang, techniek en vervoer”, aldus Frank Mulder, tot voor kort Security Manager op Chemie Park Delfzijl.

Het plan gaat uit onder andere uit van meer cameratoezicht, detectie langs de hekken en bij de buitenverladers tot en met een nieuw sleutelplan. “We stellen voor om nieuwe, sleutelloze vluchtpoorten met detectie te installeren. Zodat medewerkers uit oogpunt van veiligheid te allen tijde naar buiten kunnen, maar andersom niet. En met meer cameratoezicht langs de hekken verhoog je het veiligheidsniveau.”

Ook kentekenregistratie staat op de agenda. Frank Mulder: “We willen toe naar een combinatie van kenteken en toegangspas. Zo krijgt Security, bijvoorbeeld in geval van een incident, meer inzicht in de mensen die zich daadwerkelijk op de site bevinden.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?