Subnavigatie

Stork last met infrarood kunststof-lasmachine

24 augustus 2022 Stork

Dankzij haar infrarood lasmachine kan de Kunststofwerkplaats van Stork Delfzijl gladde doorlassingen in leidingsystemen maken en borgen.

Het proces krijgt een betere flow en er zijn nagenoeg geen ‘dode’ ruimtes meer. Ophoping van product en vorming van bacteriën en/of schimmels wordt hierdoor voorkomen. Gecertificeerde Stork-monteurs maakten al meer dan 1400 lassen. “Wij zijn erg blij met dit apparaat”, aldus Jan Drenth, hoofduitvoerder Kunststofafdeling van Stork. “Ook onze klanten merken de voordelen en vragen steeds vaker naar een gladde of een minimale doorlassing in leidingen.” Stork werkt met de Argu Sp 110-s V3.

Spanning
De kwaliteit van de lassen is constant zeer hoog. De infrarood-lasmachine kent een korte opwarm- en afkoeltijd. Doordat er minder massa wordt verwarmd, geeft de las ook minder spanning en dat komt de chemische bestendigheid op de lange termijn ten goede. “Dankzij het geautomatiseerde proces levert de lasmachine allemaal gelijke lassen van hoge kwaliteit”, aldus Jan. “Onze klanten zijn zeer tevreden over de laskwaliteit.”

Positief effect
Elke las is ook volledig traceerbaar. Jan hierover: “Door middel van het aanbrengen van QR-codes, en zelfs GPS behoort tot de mogelijkheden, wordt dit middels de Weldconnect-app vastgelegd. Zo zijn alle gegevens beschikbaar. Voor ons werkt de lasmachine beter en prettiger dan handmatig een spiegellas maken. Door deze innovatie en de ontwikkeling van onze vakmensen ontstaan weer nieuwe ideeën en dat kan leiden tot een vliegwieleffect.”

 

Voor meer informatie: Jan.Drenth@stork.com

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?