Subnavigatie

Onderhoudsstop als eerste project binnen Nobian

31 augustus 2022 Nobian Salt

Sinds januari jl. in dienst en direct als projectleider verantwoordelijk voor de grote stop van een pekelzuivering. “In een relatief klein team met een mooie mix van ervaren en nieuwe mensen.” Jilles van Weenen over zijn eerste project binnen Nobian.

“Hoe kun je zoveel mogelijk werkzaamheden uitvoeren binnen het vastgestelde budget? Dan moet je creatief zijn, op alle vlakken. Zelfs op het gebied van catering. Uiteindelijk bleek dit prima in een van onze al bestaande gebouwen te kunnen plaatsvinden, wat een mooie besparing opleverde. En die konden we vervolgens natuurlijk weer voor de stop gebruiken.”

Goed plannen
Al met al waren er zo’n vijftig mensen actief op de pekelzuivering. Jilles: “Goed plannen is ontzettend belangrijk. We begonnen met het reinigen van de installaties. Dat alleen duurde al bijna een week. Daarna voerden we reparaties uit en maakten we de nodige aanpassingen. Belangrijk bijvoorbeeld was het coaten van de binnenkant van enkele tanks om ze goed te beschermen tegen corrosieve media.”

Geduld
Het weer vormde een grote uitdaging tijdens de stop. “De eerste week hadden we supermooi weer, maar verrichtten we schoonmaakwerkzaamheden. Dit hadden we ook prima met slecht weer kunnen doen, maar je komt niet onder deze volgorde uit. Tijdens de hijs- en coatingwerkzaamheden bemoeilijkten regen en wind de werkzaamheden. Maar met een creatief plan, waarbij de veiligheid gewaarborgd bleef, én het nodige geduld kwam dit uiteindelijk goed.”

Mechatronica
Jilles studeerde Mechatronica. “Een brede studie, waarin je met werktuigbouw, elektro en besturing in aanraking komt. Dat is het verrassende van deze studie. Het klinkt wellicht detaillistisch, maar het combineert juist alle facetten en vormt daarmee een goede basis om hier vanuit verder door te groeien.” Vervolgens ging Jilles bij zijn vorige werkgever aan de slag, waarbij hij engineeringsprojecten uitvoerde vanuit kantoor. “Bij Nobian gaat het om de praktijk. Die directe koppeling met de uitvoering was voor mij dan ook één van de hoofdredenen om hier te gaan werken. Je ziet hier direct het resultaat en de impact van de projecten. Dit bevalt mij erg goed!”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?