Subnavigatie

“Mooi om al die mensen tot een team te kneden”

13 september 2022 Nobian MEB

Projectleider Johan Sikkenga kijkt tevreden terug op de uitwisseling van de chloorcompressor in de chloorfabriek van Nobian.

Zo’n uitwisseling klinkt als één klus, maar het zijn al met al zestig verschillende klussen. “Allemaal voorbereid en gepland. De uitwisseling vond eerder dan gepland plaats, waardoor een hoger beroep op onze stressbestendigheid werd gedaan. Maar stops en projecten staan per definitie onder druk”, stelt Johan die een stop beschouwt als ‘een evenement van technische aard’.  

Keuzemomenten
Johan heeft de uitwisseling ervaren als een nette klus met inzet van veel nieuwe mensen. “Er zijn veel mensen en partijen bij zo’n ingrijpende klus betrokken. Als projectteam breng je vooral denkkracht en handjes bij elkaar. Voor de nieuwe collega’s was het een goed leertraject. Mooi om al die mensen tot een team te kneden. En dat al die keuzemomenten over de inzet van mensen, middelen en materiaal op de juiste plek terecht kwamen.”

Kleiner
Voorwaarden voor een goed verloop van de uitwisseling waren aandacht voor details en duidelijke afspraken. Johan illustreert dat aan de hand van een voorbeeld. “Bij de opstart hadden we wat issues op moeilijk bereikbare plekken. Dat was geen kwestie van ‘eventjes’ iets doen. Nee, dat hebben we op een verantwoorde en gedegen wijze geregeld. Met die focus op veiligheid werd onze opstart met een paar dagen vertraagd.”

Kengetallen
Aantal werkuren                                      : ca 2200 uur (275 man dagen)
Gemiddeld aantal contractors               : ca 45 (11 leveranciers)
Project team Nobian                               : 15 man (kernteam 9 man)
Incidenten                                               : 0
Aantal uitgevoerde werkzaamheden      : 60 klussen
Gerealiseerde doorlooptijd                     : 12 dagen

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?