Subnavigatie

Nederlands zout. Gewoon onmisbaar

14 september 2022

Nobian heeft Adviesbureau Roland Berger gevraagd om het belang van zoutwinning en zoutchemie voor de Nederlandse economie en samenleving in kaart te brengen.

Zout uit onze eigen Nederlandse bodem is een onvervangbare en essentiële grondstof. Het staat bijvoorbeeld aan de basis van de geïntegreerde industriële keten van Chemie Park Delfzijl. Zout staat aan de basis van veel van de materialen die we dagelijks gebruiken en die ook nodig zijn voor verduurzaming.

Bovengemiddeld 
In de Nederlandse bodem zit een zoutlaag die op een aantal plekken goed toegankelijk is voor veilige, verantwoorde en duurzame zoutwinning. Dat zout is bovengemiddeld zuiver, wat nodig is voor de productie van essentiële chemicaliën. De industrie maakt hier toepassingen van, die we terugzien in producten die we dagelijks gebruiken. Door de zoutwinning hebben Nederland én West-Europa altijd de beschikking over deze onmisbare en strategische grondstof voor de industrie en maatschappij. 

Van vandaag 
Nobian produceert hoogzuiver zout, essentiële chemicaliën en energie voor industrieën, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutische producten en waterbehandeling. We hebben een sterke geschiedenis in zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat, tot 1918. We zorgen ervoor dat de essentiële producten van vandaag, zoals geneesmiddelen, textiel, isolatiematerialen, desinfectiemiddelen, windturbines en elektrische auto's, ons leven in de toekomst blijven verbeteren.  

Verantwoord   
Nobian blijft voortdurend werken om de veiligheid en duurzaamheid van onze zoutwinningsactiviteiten en de kennis van de ondergrond verder te blijven verbeteren. Dat is een proces dat nooit af is, nieuwe inzichten worden direct toegepast. Voor meer informatie zie: https://www.nobian.com/nl/visie-op-zoutwinning

Zoutwinning, Zo gewoon als het lijkt, zo essentieel is het voor onze moderne samenleving. Nederlands zout. Gewoon onmisbaar. 

Zie: Impact van zout

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?