Subnavigatie

Falck start transitie naar fluorvrij schuimvormend middel

19 oktober 2022 Falck Fire Services

Sinds kort heeft Falck Fire Services voor kleine incidenten Hosemasters gevuld met een fluorvij SVM (SchuimVormend Middel).

Een Hosemaster, deze lijkt op een grote handblusser, kan ongeveer 15m2 met schuim afdekken. Het opbrengen van schuim op een brandende of uitdampende vloeistofplas heeft een afdekkende werking, waardoor de vlammen zullen doven. “Voor ons als Falck is dit een mooie, eerste kleine stap in de transitie naar fluorvrij”, aldus bevelvoerder Peter Wolthuis.

Groot bereik
Met fluorvrije SVM worden nadelige effecten van fluorverbindingen (PFAS) vermeden. Het nieuwe milieuvriendelijkere middel voldoet aan de juiste specificaties voor inzet op het CPD. De Hosemaster kan worden aangesloten op de blusslang van het blusvoertuig. Brandweerman Leroy Takens: “Zo hebben we een groot bereik en kunnen we goed bij de plek waar geblust moet worden”, legt hij uit. “Het is vooral goed inzetbaar bij kleinere vloeistofplassen.”
Bij een geschikte compound zal ook de schuimvoorraad van het blusvoertuig, met een capaciteit van 2500 liter, worden vervangen door een fluorvrij schuimvormend middel.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?