Subnavigatie

Partnership tussen kunststofafdeling Stork en chloorfabriek Nobian

24 oktober 2022 Nobian MEB Stork

“Voor ons is de kunststofafdeling een club waarop we kunnen bouwen en die we kunnen vertrouwen.”

“Wij zorgen voor de middelen en de materialen en het team van Rick Reitzema doet de rest. Zij ontzorgen ons altijd volledig”, laat een tevreden Henk Assink, projectmanager Nobian, weten. “In de loop der tijd hebben we steeds meer ondersteuning ingeroepen van de kunststofwerkplaats van Stork”, vertelt Peter Paapst, production lead bij de fabriek. “En dat bevalt ons uitstekend.”

Tafelkleed
Het team van Stork bestaat uit minimaal zes, maar in totaliteit uit twaalf mensen. Rick Reitzema, hoofduitvoerder van de kunststofafdeling van Stork: “We moeten met minimaal zes mensen zijn om efficiënt en goed werk te kunnen leveren. Dat is bijvoorbeeld nodig om een membraan te kunnen vervangen. Dat is net een soort tafelkleed dat kreukvrij in het frame moet worden geplaatst. Daar ben je wel met een paar mensen mee bezig.”

Draaiboeken
Bij de chloorfabriek bestaan veel onderdelen in het productieproces uit kunststof, zoals kolommen, vaten, pakkingen en frames. Het team van Rick trainde bij de chloorfabriek in Rotterdam op het uitvoeren van verschillende activiteiten. Hij maakte draaiboeken voor verschillende klussen, zodat de werkzaamheden telkens op dezelfde manier uitgevoerd worden.

Partnership
Het team vormt een hechte eenheid en denkt zo goed mogelijk met de klant mee. Volgens Henk is het ook een wisselwerking. “Ze krijgen veel info van ons, we proberen ze mee te nemen in gesprekken met leveranciers en werken samen aan verbetervoorstellen. Er is echt sprake van partnership. Voor ons is de kunststofafdeling een club waarop we kunnen bouwen en die we kunnen vertrouwen.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?