Subnavigatie

Ontwikkeling en perspectief voor chloorfabriek Nobian

8 november 2022 Nobian MEB

“We zitten als nieuw bedrijf in de lente. Ik ben trots op waar we staan, maar we zijn er nog niet.” Anne Arkenbout, Operations Manager bij de chloorfabriek van Nobian, over de stand van zaken.

In de afgelopen tijd zijn meer dan tien operators aangenomen. Zij volgen, bovenop hun beroepsopleiding, een meerjarig intern opleidingstraject, diverse trainingen, krijgen één op één-begeleiding en dagen elkaar uit met ‘quiz-vragen’. Anne toont zich oprecht trots op de samenwerking die ontstaat. “De jonge garde trekt zich op aan de ervaren collega’s. Ontzettend mooi om te zien. En iedereen voelt zich verantwoordelijk. Toen we laatst ziekte hadden, meldde een van de jongelingen zich spontaan aan om in te springen. Gaaf!”

Durf
Tegelijkertijd ziet ze de noodzaak dat de nieuwe collega’s snel kennis en ervaring opdoen. Haar boodschap aan de nieuwe medewerkers? “Durf door te vragen, daag elkaar uit en maak optimaal gebruik van de aanwezige ervaren collega’s.” Om die reden halen Anne en haar collega’s heel vaak het net op in de fabriek. “Even een bakkie doen, bijpraten en vragen hoe gaat het. We moeten elkaar niet verliezen en altijd en overal de puntjes op de i zetten.”

Platform
De Operations Manager toont zich verheugd over de keuzes die Nobian als nieuwe onderneming maakt. “Een structurele aanpak met aandacht voor continuïteit. Dat biedt perspectief voor ons als chloorfabriek met waterstof en elektrochemie. Dat zijn tenslotte onze kernactiviteiten. Ik hoop dat wij daarmee uitgroeien als platform voor mooie, nieuwe projecten.”

Autolakken
Anne Arkenbout (39) studeerde scheikunde in Groningen, promoveerde en kwam in dienst op de researchafdeling van AkzoNobel in Sassenheim om duurzame autolakken te ontwikkelen. Na ‘uitstapjes’ in Brazilië en China kwam ze terug in Nederland. In Delfzijl ging ze aan de slag bij Nobian. Aanvankelijk als technoloog bij Zout en later als productiemanager bij de warmtekrachtcentrale en de chloorfabriek.

 

 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?