Subnavigatie

Dutch Glycerin Refinery kiest voor meer kleinere stops

1 december 2022 Stork Dutch Glycerin Refinery

Plant Manager Peter Hol over deze keuze: “Dat is voor ons als start-stop fabriek, onze systemen moeten af en toe worden gespoeld, beter beheersbaar.”

Tijdens de meest recente onderhoudsstop werden diverse grote en kleinere vaten vervangen en vonden een aantal keuringen plaats. “De coördinatie vond plaats in de meetkamer, waardoor iedereen weet wat er gaande is en betrokken is. Dat hebben wij als positief ervaren.”

Prettig
De fabriek werd vooraf in gedeeltes veiliggesteld, zodat de werkzaamheden direct konden beginnen. Henk Pal, maintenance manager. “We hebben een groot vat vervangen door één van een betere staalsoort. Dit vat kwam ’s nachts op het Chemie Park, zodat er zo weinig mogelijk overlast zou zijn. Dat ging heel goed, we kregen veel medewerking, dat was prettig.”

Extra
In het vacuümsysteem van de fabriek zijn 3 vaten vervangen. Het loshalen van de oude vaten was een separaat project met 9 mensen en dat werkte heel goed. “De stop kende een heel soepel verloop. Naast de geplande 85 klussen hebben we zelfs een aantal extra E/I-klussen kunnen oppakken”, vervolgt Henk. “En Stork pakte het als contractor goed op. Daar zijn we heel tevreden over.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?