Subnavigatie

Stork kan op afroep computergestuurd snijden

4 januari 2023 Stork

Met haar CNC-gestuurde snijmachine kan Stork alle staalsoorten sneller, nauwkeuriger en volledig computergestuurd snijden.

“Deze machine berekent hoe het materiaal zo optimaal mogelijk kan worden uitgesneden en er zo weinig mogelijk materiaalverlies is”, vertelt Sander Berends, Manager departments; Civiele Services, Kunststof Services en Statische Services bij Stork BU Eemsmond.

Restmateriaal
Het eindproduct is sneller klaar en heeft minder nabewerking nodig. Sander: “De kwaliteit die deze machine levert is hoger. Er blijven minder randjes en dergelijke achter die bijgewerkt moeten worden.” Door de genoemde voordelen is het voor klanten van Stork goedkoper om metaal uit te laten snijden. Restmateriaal wordt zoveel mogelijk bewaard. “Zo hebben we wat voorraad om klanten extra snel te kunnen bedienen”, aldus Sander. “We kunnen gewoon op afroep snijden.”

Herleidbaarheid
Het materiaal kan ook altijd getraceerd worden. Sander: “Alle platen zijn voorzien van een heatnummer met bijbehorend 3.1 certificaat dat wordt gekeurd en geregistreerd. Zo kunnen we altijd herleiden uit welk stuk plaat het werkstuk afkomstig is.” De klanten reageren positief op de resultaten van de CNC-gestuurde snijmachine, waarmee plasmaplaten tot 2,5 cm dik en autogeenplaten tot 8 cm dik kunnen worden gesneden. De damp die bij het uitsnijden vrijkomt wordt hierbij gefilterd en gaat daarna gereinigd terug de werkplaats in.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?