Subnavigatie

SBE brengt game uit over verduurzaming industrie

12 januari 2023

Maak de industrie in de Eemsdelta klimaatneutraal voor 2050. Dat is de opdracht van de Klimaatgame Eemsdelta. In deze online escaperoom zijn uitdagingen verstopt die gaan over groene energie, waterstof en duurzame biomassa. Los ze allemaal op en je hebt gewonnen. Maar wees snel want de tijd is beperkt. Red je het niet in een uur, dan verlies je!

Aantrekken van jong talent
Een initiatief van Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) waar Chemie Park Delfzijl aan heeft deelgenomen om scholieren en studenten te vertellen over vergroening van de industrie en enthousiast te maken om hieraan mee te werken.

“De bedrijven in onze regio zijn hard op weg om volledig duurzaam te worden. Om deze ontwikkeling in de toekomst verder uit te kunnen voeren en de klimaatdoelen van Parijs in 2050 te halen is het essentieel dat voldoende jong talent onze bedrijven weten te vinden”, vertelt Frans Alting, directeur van SBE.

Campagne
Bent u nieuwsgierig geworden? Speel het spel zelf op https://game.sb-eemsdelta.nl/.

De ontwikkeling van de game is mede-mogelijk gemaakt door een bijdrage van EemsdeltaGreen en Ondernemersfonds Het Hogeland.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?