Subnavigatie

“…het werk kan nu veiliger worden uitgevoerd”

20 januari 2023 Nouryon MCA

Tijdens een veiligheidsronde bij Nouryon MCA viel het oog van operator Jasper de Haan op het gebruik van bepaalde arbeidsmiddelen.

Jasper startte met HSE-specialist Daniël Duut een 5S-ronde op om dit probleem aan te pakken. Beiden zijn relatief kort in dienst en keken met een frisse blik naar het gebruik van arbeidsmiddelen. Jasper startte bij zijn vorige werkgever al eens een 5S-traject en wist dus hoe dit aan te pakken. Na afstemming over het verbeterplan pakten beiden de handschoen op.

Labelen
“We begonnen met het labelen van alles wat er was aan materialen”, steekt Jasper van wal. “Vervolgens hebben we de operators gevraagd welke middelen echt nodig zijn voor het werk. Daniël vult aan: “We zijn op zoek gegaan naar goed materiaal dat beter geschikt is om de zure stoffen bij MCA te kunnen weerstaan.”

Binnen één dag
Alle arbeidsmiddelen zijn nu netjes gelabeld en overzichtelijk bij elkaar gebracht. “Het was nog maar net klaar of er werd meteen al veel gebruik van gemaakt. Alle middelen werden binnen één dag gebruikt. Dat zegt wel iets. Op de langere termijn is het gemakkelijker voor iedereen en het werk kan nu veiliger worden uitgevoerd”, zeggen beiden. “Nu gaan we de rest inventariseren op het gebied van 5S”, besluiten ze.

5S
- Scheiden
- Schikken
- Schoonmaken
- Standaardiseren
- in Stand houden

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?