Subnavigatie

Prima stop bij Pekelzuivering Nobian

17 februari 2023 Nobian Salt Stork

Construction Coördinator bij Nobian Zout, Harrie Greven, was verantwoordelijk voor de laatste stop op de Pekelzuivering.

Harrie heeft veel ervaring met het begeleiden van stops. “Ik bereid me altijd goed voor en probeer alles te overzien. Ik wil weten wat de gevolgen zijn als er ergens iets gebeurt. Ik heb een vaste methodiek en begin met het lezen van de scopelijsten. Die spit ik écht door, want ik wil vooraf alles weten. Ongeveer een week voor de start plan ik een overleg met de contractors en maken we duidelijke afspraken.”

Druk op de ketel
Hij vindt het vanzelfsprekend dat hij aanwezig is bij de start. “We zijn op zondagmiddag begonnen met het veilig stellen. Dat was in samenwerking met Stork. De afstemming en samenwerking met Stork en met Wagenborg Nedlift en Altrad was prima. Natuurlijk staat er druk op de ketel. De stop van de Pekelzuivering viel samen met die van de fabriek, maar de Pekelzuivering moet draaien, voordat we de fabriek kunnen herstarten! En dat is gelukt.”

3D
In de stopweek is veel leidingwerk uitgewisseld. Het vervangen van leidingwerk onder aan de tank was nog het meest complex. “In de tank zitten verschillende lagen met filtermateriaal. Deze lagen mogen niet te lang droog staan. Dan moet je veel regelen in korte tijd.” Hij kijkt terug op een prima stop. “We hebben alles in een week geklaard. Stork had alles 3D voorbereid en bij de opstart waren er nul lekkages. Alles paste perfect.”
De voorbereidingen voor de komende stop, eind maart, zijn in volle gang.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?