Subnavigatie

Chemie biedt enorm goed toekomstperspectief voor technische MBO-ers

28 februari 2023 Nouryon MCA Delamine Lubrizol Nobian Delesto Nobian MEB Nobian Salt Stork Teijin Aramid

Onder de naam “Techniek Fixt Het” wordt campagne gevoerd door bedrijven, zoals Lubrizol, Nobian, Nouryon, Stork en Teijin Aramid, die allen zijn aangesloten bij Techniek Groningen.

“De belangstelling was goed. We hebben tijdens een recente Open Dag enkele tientallen leerlingen ontvangen”, aldus Miranda Lamain, sinds kort Coördinator Learning & Development van Nobian. Samen met operators en technici uit de drie Nobian-fabrieken stond ze leerlingen en hun ouders te woord. “Zij konden vragen over het werken in de fabriek en over de verdiensten prima beantwoorden. En de naam Nobian was al goed bekend onder leerlingen en ouders.” Medio maart is er een tweede Open Dag.

Groei
Het toekomstperspectief voor technische MBO-ers in de chemie is enorm goed. “Je verdient goed en bouwt mee aan de toekomst van Groningen’’, aldus Robert Jan Poppen, site director van Nobian en Chemie Park Delfzijl. “We hebben om meerdere redenen nieuwe procesoperators en AOT’ers (Allround Operational Technicus) nodig. We verwachten volop groei en ontwikkeling. Bij Nobian, op het Chemie Park en in de regio. Werk zat in de komende jaren. En daar komt bij dat komende jaren een behoorlijke uitstroom van medewerkers die met pensioen gaan op gang gaat komen.”

Versnellen
Hij schetst een toekomst vol innovatie en nieuwe mogelijkheden. “Waterstof, elektrificatie, energietransitie, vergroening. Er gebeurt hier ontzettend veel. Niet voor niets ondertekende de minister van Economische Zaken & Klimaat in de zoutloods een intentieverklaring, waarin Nobian de duurzaamheidsdoelstelling van nul uitstoot met tien jaar wil versnellen. Onder andere door elektrificatie van de zoutproductie in Delfzijl en door ondergrondse opslag van waterstof in zoutcavernes.”

Nieuwe inzichten
Volgens Miranda Lamain is dit voor een nieuwe generatie dé kans om mee te bouwen aan de toekomst. “Laat ze maar komen die technische MBO-ers. Ze hebben kennis en brengen nieuwe inzichten mee. Van daaruit kunnen ze bij ons en bij andere bedrijven doorgroeien. We bieden volop perspectieven voor een afwisselende loopbaan.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?