Subnavigatie

Delamine werkt met nieuwe projectenorganisatie

13 maart 2023 Delamine

De nieuwe projectenorganisatie kenmerkt zich door benaderbaarheid en de korte lijnen.

“We willen specifieke aandacht geven aan projectbeheersing en de bijbehorende Management of Change”, stelt Robert Ytsma, project portfoliomanager. “Zo creëren we een betere aansluiting op wet- en regelgeving en een betere beheersbaarheid van tijd en geld.”

Overzicht
De nieuwe projectenorganisatie kenmerkt zich door benaderbaarheid en de korte lijnen. “We zijn het vorig jaar geïntroduceerde proces aan het finetunen. Zo hebben we 700 actieve VTW’s (Verzoek Tot Wijziging) op de juiste plek in het proces gezet”, vertelt hij. “De rode draad hierbij is dat we continu keuzes maken over wat we wel en wat we niet doen. Dit kun je pas doen als je overzicht hebt. Hierdoor hebben we eind 2022 zo’n vierhonderd VTW’s conform Management of Change kunnen afhandelen.”

Informatie halen
Om dit overzicht te verkrijgen, heeft het projectteam een database ingericht waarin alle projectgegevens verzameld worden. “Een dashboard met alle afspraken, kosten en de actuele status. Als men nu informatie vraagt, is er snel een antwoord.” Medewerkers waarderen het nieuwe proces. “Men voelt eigenaarschap voor een door henzelf ingediende wijziging en is betrokken. Met de nieuwe manier van werken neemt die betrokkenheid alleen maar toe”, aldus een tevreden projectmanager.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?