Subnavigatie

Nieuwe voorverwarmers bij Nobian Zout

21 maart 2023 Nobian Salt

Porfolio coördinator en project manager Peter Brongers is verantwoordelijk voor deze investering binnen Nobian Zout.

In de zoutfabriek wordt de pekel eerst voorverwarmd, alvorens het naar de indampers gaat. “Zo loopt het proces veel efficiënter”, legt Peter uit. “In zo’n voorverwarmer of warmtewisselaar zitten een hoop dunne pijpen. De pekel stroomt door de binnenkant, terwijl heet condensaat langs de buitenkant loopt. Zo wordt de pekel alvast voorverwarmd, waardoor het proces van zoutproductie energiezuiniger is.“

Zuiniger
“De huidige apparaten zijn op leeftijd en aan vervanging toe”, stelt Peter. “Er zijn tegenwoordig nieuwere en betere apparaten die veel efficiënter en energiezuiniger zijn. We maken hiermee een enorme verbeteringsslag.” De nieuwe warmtewisselaars zijn gemaakt van titanium. “Een sterk, licht en erg corrosiebestendig materiaal dat goed bestand is tegen hoge temperatuurschommelingen.”

Modernisering
De eerste warmtewisselaar is inmiddels geplaatst en de tweede volgt in juni. “Een flinke modernisering van onze fabrieken”, aldus de project manager, die zich gesteund weet door een projectteam, waarin een werkvoorbereider, inspecteur, constructie coördinator, procestechnoloog en engineers nauw samenwerken.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?