Subnavigatie

Finaliste voor Plant Manager of the Year

4 april 2023

De eerste uitdaging van Anne Arkenbout was het verder ontvlechten van het productieteam van de chloorfabriek en dat van de MCA-fabriek van Nouryon.

De teams van de monochloorazijnzuurfabriek (MCA) en Membraanelectrolysebedrijf (MEB = chloorfabriek) waren net samengevoegd en geïntegreerd toen het nieuwe bedrijf Nobian zich afsplitste van Nouryon. ‘We moesten de teams weer ontvlechten’, vertelt Arkenbout. ‘De bemensing was echt een grote uitdaging en het moest ook nog eens in korte tijd gebeuren. Echt een emotionele rollercoaster. Niet alleen voor mij maar zeker ook voor het hele team.’

Nieuwe dimensie
Komend jaar komt er weer meer ruimte voor andere projecten, onder andere op het gebied van energie. Naast elektrochemie is elektrificatie van de processen een interessante optie voor verdere verduurzaming. De MEB kan de druk op het openbare elektriciteitsnet verlichten door deels af te schakelen. Een nieuwe dimensie voor de dagelijkse productie. Anne: ‘Het is een geweldig creatief proces. Menselijke intelligentie is daarbij heel belangrijk. In het team heb ik vier kennisdragers zitten op dit vlak. We dagen elkaar continu uit om het maximale eruit te halen, samen met de rest van het team. Van de armen naar het hoofd en andersom.’

Voor het volledige interview van Wim Raaijen / Industrielinqs:
https://petrochem.nl/2023/02/01/van-de-armen-naar-het-hoofd-en-andersom/

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?