Subnavigatie

In 25 jaar veel verbeteringen bij Lubrizol Delfzijl

12 april 2023 Lubrizol

Begin 1998 produceerde BF Goodrich de eerste batch gechloreerde PVC en dat jubileum ging niet ongemerkt voorbij aan de medewerkers van Lubrizol.

In de afgelopen 25 jaar zijn veel verbeteringen doorgevoerd. De productiecapaciteit groeide van 17.000 ton ontwerpcapaciteit naar meer dan 40.000 ton. Het verbruik van water, stoom en elektriciteit werd met 50-70% gereduceerd. Op het personele vlak ging het bedrijf van 37 naar 25 medewerkers, voerde flexibel roosteren in en werkt met zelfsturende teams. Al met al goede resultaten om als plant trots op te zijn!

Broez’n
Het jubileumfeest was opgesplitst in twee onderdelen. Er werd een bijeenkomst gehouden voor partners en familieleden. Men verzamelde bij ‘Main Entrance’ en kreeg een rondleiding over de hele site. Op de plant was er vervolgens koffie en gebak, een korte toespraak van Boelo Raske en werd onder leiding van Henk de Haan (Broez’n) een rondje bingo gespeeld. Daarna gaven medewerkers rondleidingen op de plant, waarna de middag werd afgesloten met een BBQ.

Toekomst
Voor het tweede deel vertrok men een dag later met de spelersbus van FC Groningen onder begeleiding van Henk de Haan richting Emden. Na een lunch in Emden kreeg men een rondleiding in de VW fabriek, waarna de dag werd afgesloten met een pubquiz en diner in Finsterwolde.
Lubrizol kijkt terug op een goede periode en ziet de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Geschiedenis
BF Goodrich begon in 1959, samen met Genova, met de ontwikkeling van CPVC, een hoger gechloreerde PVC. In 1998 startte de productie in Delfzijl. In 2001 werd BF Goodrich overgenomen door Noveon en enkele jaren later volgde een overname door Lubrizol. dat in 1928 met de productie van smeermiddelen (Lubricants) was begonnen. Veel later, in 2004, werd hier de specialty chemicals tak van Noveon aan toegevoegd. Sinds 2011 maakt Lubrizol onderdeel uit van Berkshire Hathaway.

 

 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?