Subnavigatie

Grote stap voorwaarts voor operators Delamine

25 april 2023 Delamine

De controlekamer van Delamine heeft een nieuw Honeywell besturingssysteem.

Projectleider hiervan is Jeroen Smith. “Dit is een grote stap voorwaarts. Het nieuwe systeem geeft meer informatie, biedt nieuwe mogelijkheden om het proces te monitoren en is veel eenvoudiger aan te leren. Het wordt makkelijker en overzichtelijker voor onze operators.”

Parallel
Jeroen ging met operators om tafel om hun inbreng te vragen. “Hieruit kwam allerlei informatie naar voren die zo goed mogelijk in het nieuwe systeem is meegenomen. Operators krijgen bijvoorbeeld minder afbeeldingen op het scherm. Eén afbeelding met meer informatie in plaats van soms wel acht afbeeldingen. Dat geeft meer rust en overzicht”, legt Jeroen uit.

Alarmen
Een andere verbetering is dat aan alarmen verschillende prioriteiten kunnen worden gegeven. “Nu zijn alle alarmen, groot of klein, gelijk. In de nieuwe situatie kunnen we gemakkelijker prioriteiten stellen bij alarmen.” Via een geleidelijk overgangstraject ging Delamine over van oud naar nieuw. “We wilden dit zo natuurlijk mogelijk laten plaatsvinden. We gingen immers over toen we in vol bedrijf zaten”, aldus de projectleider. Het nieuwe besturingssysteem is sinds maart volledig in gebruik.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?