Subnavigatie

Operations Manager Nobian Delfzijl volgde Seveso Top Leadership

9 mei 2023 Nobian MEB

“Wat ik hiervan heb opgestoken? Nog beter prioriteiten stellen, nooit rustig achterover leunen en voortdurend bezig zijn met veiligheid.”

Anne Arkenbout, Operations Manager van de chloorfabriek van Nobian, praat over het leerplan Seveso Top Leadership. “Het zette aan tot nadenken. Ik ben me terdege bewust van de grote verantwoordelijkheid en die moet ik goed managen.”

Intentie
Ze noemt het een enerverende training met aandacht voor hele relevante en praktische vraagstukken omtrent veiligheid. Niet alleen zaken als aansprakelijkheid, procesveiligheid en organisatie, maar ook het contact met medewerkers. “Dagelijks even een bakkie en een praatje. Wat antwoorden ze op de vraag wat hen in de fabriek het meest bezighoudt? Is het antwoord ‘veiligheid’, dan is dat een indicatie.”

Benoemen
In haar persoonlijk verbeterplan behandelde Anne de stop van de chloorfabriek. “Een periode van drukte met veel mensen, andere risico’s en stress. Situaties waarin mensen sneller acties willen nemen. Het is dan belangrijk om steeds je intenties te benoemen en altijd te beginnen met veiligheid.”

Sparren
Anne is blij dat ze in Delfzijl deel uitmaakt van een organisatie met oog voor de omgeving. “Waar ik kan sparren met collega’s die op een robuuste manier hun vak invullen. Een goed team, waarin alle disciplines zijn vertegenwoordigd. Dat is écht een groot goed!”

Seveso Top Leadership
Seveso Top Leadership is bedoeld voor de operationele manager van een BRZO-bedrijf uit de chemie, zoals een chloorfabriek. Je hebt te maken met veiligheidsrisico’s die niet eenvoudig te managen zijn. De Seveso Top Manager is hiervoor eindverantwoordelijk en wordt hier zowel juridisch als moreel op aangesproken

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?