Subnavigatie

Van leerling monteur naar Technician 1

11 mei 2023 Nobian Delesto Nobian Salt

Mike Elzinga, 22 jaar, Technician 1 bij Nobian, deed de AOT-opleiding en zit nu in zijn laatste jaar Mechatronica.

Tijdens zijn AOT-periode maakte Mike de keuze voor monteur. “Ik liep stage op de afdeling Werktuigbouw van Delesto, de energiecentrale van Nobian in Delfzijl. Zo’n stage helpt je om die keuze te kunnen maken.”

Prachtig
Mike houdt van het werken met de handen en van het sleutelen. “Pompen reviseren, plaatsen en dan zien dat het weer werkt. Prachtig. Helemaal in zo’n omgeving met die grote installaties. Voor mij was de keuze voor monteur gemakkelijk.” Het bleef voor Mike ook niet beperkt tot de energiecentrale zelf. “Naast de eigen installaties heb je die van het Utility-bedrijf en doe je werk voor de hele site. Dat geeft toch wat extra’s.”

Zelf doen
Eerst liep Mike mee met collega’s, maar op een gegeven moment mocht hij kleine klussen zelf uitvoeren. Zoals het uitwisselen van een condenspot. “Dat ging goed en daarna kwamen er grotere dingen voorbij. De revisie van die grote koelwaterpompen bijvoorbeeld, dat was hartstikke mooi.”

Ambitie
In 2020 solliciteerde hij bij Nobian. “Ik wilde een baan én heb de ambitie om verder te groeien. Gelukkig kan dat hier. Ik begon als leerling monteur en ben nu inmiddels Technician 1. Ik mag ook steeds meer dingen zelf doen. En de combinatie van werken en leren gaat me prima af.”

Aanrader
“Ik vind Nobian een absolute aanrader. Leuk technisch werk, want hier wordt veel met pompen gewerkt. Na afronding van de studie Mechatronica wil ik eerst een tijdlang full time werken. Eerst zorgen voor een goede basis en ervaring opdoen. Praktijkwerk vind ik leuk en die praktijk is hier in ruimte mate voorhanden.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?