Subnavigatie

Stork demonstreert technieken in werkplaats

24 mei 2023 Stork

Er was veel belangstelling van bedrijven voor de demonstraties die Stork had georganiseerd in haar statische werkplaats op Chemie Park Delfzijl.

Jakob Zuidema, manager Stork Delfzijl: “Het zijn geen nieuwe technieken die we hier demonstreren, maar het is belangrijk dat onze klanten op en bij het Chemie Park weten wat onze mogelijkheden zijn. Dat is niet altijd het geval. Daarom is een demonstratiemiddag zeer nuttig.”

Zonder lassen
Veel geïnteresseerden zagen hoe Sebastiaan Kroon van de firma Technom het plaatsen van een lokring demonstreerde. Hierbij worden twee pijpen aan elkaar verbonden zonder te lassen. Uitermate handig in een omgeving, waar in verband met brand- of ontploffingsgevaar niet mag worden gelast.

Op locatie
Bij de Mobiele Hydrotest Unit (MHU) toonde Stork medewerker Willie Smith hoe op locatie de druk in een leiding kan worden getest met een flenslastester. “Deze mobiele unit van Stork staat op een aanhanger, zodat er in of bij de plant of in het veld kan worden getest. Een sneller resultaat met lagere kosten.”

Volautomatisch
Rick Reitzema van de kunststofafdeling demonstreerde het volautomatisch lassen van kunststofleidingen. “Hierdoor krijg je een rechte las van hoge kwaliteit. Het apparaat kan leidingen tot 100 mm lassen en checkt zelf of de las goed is.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?