Subnavigatie

Zoeken naar innovaties om vergroening te versnellen

31 mei 2023 Nobian Salt Teijin Aramid

Nobian en Teijin Aramid nemen deel aan de Sustainable Industry Challenge van Chemport Europe.

Met de Sustainable Industry Challenge worden scale-ups van over de hele wereld uitgenodigd om te helpen bij het oplossen van innovatie-uitdagingen van, naast Nobian en Teijin Aramid, BASF, RWE en Cosun Beet Company. Deze bedrijven zoeken naar innovaties om hun groene inspanningen te versnellen en om volledig duurzaam te worden. Scale-ups werkzaam in de groene chemie, energietransitie of recycling kunnen zich aanmelden via de website.

Eigenaar
Dit initiatief biedt wereldwijde innovators de mogelijkheid om oplossingen te testen en te implementeren in Noord-Nederland. Het doel is om scale-ups en grote bedrijven samen te brengen om industriële uitdagingen aan te pakken. Geselecteerde scale-ups krijgen zakelijke toegang tot de meest ambitieuze bedrijven in de regio Chemport. In november ontvangen de winnaars een zakelijke deal met de challenge-eigenaar, voor de implementatie van een proefproject of experiment, als opstap naar volledige implementatie.

Vernieuwers
Nobian wil afvalwater een nieuwe bestemming geven door hieruit de zouten te winnen en opnieuw in te zetten als grondstof. “Als je echt een duurzame industrie wilt worden, zoek je niet naar klassieke manieren om aan onderzoek en ontwikkeling te doen”, zegt Johan Visser, Technology Director bij Nobian. “Je moet echte vernieuwers vinden die ideeën en innovaties hebben waar we zelf niet op zouden komen. Werken met scale-ups is een geweldig middel voor echte, open innovatie om samen groener te groeien.”

Vruchtbaar
Teijin Aramid, dat al een route voor het recyclen van haar kunststofvezel aramide heeft, wil de bronnen om de aramidevezel uit terug te winnen, uitbreiden. “Drie jaar geleden deden we mee aan de Sustainable Industry Challenge”, zegt Bert Gebben, Principal Scientist bij Teijin Aramid. “Onze uitdaging werd de winnende en dat kreeg een vruchtbaar vervolg. We hebben zelfs contact gehouden met een aantal andere scale-ups die aan onze Challenge deelnamen. Nu we de kans krijgen om weer mee te doen, hebben we geen moment getwijfeld.”

Zie: Home - Sustainable Industry Challenge

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?