Subnavigatie

“Een mooie manier om extra zoutproductie te realiseren”

2 juni 2023 Nobian Salt

“Ja, hier doen we het voor! Innovatie is altijd leuk en interessant. Helemaal in combinatie met duurzaamheid. Een mooi voorbeeld van Grow Greener Together van Nobian en voor de zoutindustrie.”

Simon Snijders, senior proces engineer, en Koen Weijers, proces engineer, beiden werkzaam bij Nobian Zout, zijn enthousiast over de Energy-Dispersive X-Ray Fluoresence (ED-XRF). Dit apparaat wordt, als pilot, sinds kort ingezet in één van de zoutfabrieken.

Elementen
Koen: “Het ED-XRF-apparaat is een innovatief en volautomatisch apparaat om met behulp van röntgenstraling bepaalde elementen in een processtroom te detecteren. In het kader van deze pilot beperken we ons tot enkele elementen en de concentratie daarvan in één van onze reststromen.” Simon. “We kunnen hiermee deze reststroom beperken en houden tegelijkertijd meer pekel in de fabriek. Een mooie stap in het vergroten van onze pekelbeschikbaarheid.”

Vereenvoudiging
De volautomatische ED-XRF maakt allerlei handmatige handelingen voor operators overbodig. Koen hierover: “Voor hen betekent dit een vereenvoudiging van hun werk. Bijkomend voordeel is dat operators de analyseresultaten al met vijf minuten krijgen aangereikt. Daarmee kunnen ze veel eerder ingrijpen in het proces.” Simon: “We kunnen op deze wijze nog efficiënter opereren.” Hij ziet nog meer mogelijkheden om met behulp van dit apparaat pekel uit andere processtromen terug te winnen.

Dit is een mooi voorbeeld hoe Nobian invulling geeft aan haar duurzaamheidsprogramma Grow Greener Together.
Meer weten: https://www.nobian.com/nl/nieuws/nobian-presenteert-duurzaamheidsverslag-2022-volledig-op-koers-om-in-2040-co-neutraal-te-zijn 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?