Subnavigatie

Nieuwe communicatieapparatuur in helmen bij Falck

7 juni 2023 Falck Fire Services

De brandweermensen van Falck op het Chemie Park Delfzijl hebben sinds kort nieuwe communicatie apparatuur in de helm.

“Dit komt de veiligheid alleen maar ten goede. We kunnen elkaar hiermee veel beter verstaan en dus sneller handelen”, aldus Sander Timmer van Falck. De nieuwe apparatuur bestaat uit een headset, die in de helm is bevestigd en een spreeksleutel op de borst.

Sneller handelen
“Vooral bij een calamiteit is er veel omgevingsgeluid en geruis. Daardoor zijn collega’s soms niet goed te verstaan en moesten we soms een paar keer navragen wat de ander zei. Dat schiet niet op wanneer je snel moet handelen”, vervolgt hij. “Met de nieuwe apparatuur kun je heel duidelijk met iedereen communiceren.”

Duidelijker
De verbetering bleef niet beperkt tot de mensen van Falck. Sander: “Ook de medewerkers van Security merkten dat wij veel duidelijker verstaanbaar waren. Iedereen is er heel tevreden mee, het werkt veel prettiger zo.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?