Subnavigatie

Delamine kan meer hogere amines produceren

20 juni 2023

De onderneming plaatste recent een nieuwe batchkolom in de bestaande installatie.

“Dat gaf de nodige uitdagingen”, vertelt Construction Manager Arie van Leeuwen. “We moesten creatief zijn om alles in de beperkte beschikbare ruimte kwijt te kunnen.” Een andere uitdaging was de lange levertijd van de benodigde materialen.

Halffabrikaten
Robert Ytsma, Project Portfolio Manager: “Voor sommige materialen liep de levertijd op tot een jaar. We besloten op een gegeven moment om de halffabrikaten rechtstreeks te laten leveren en die zelf hier bij Delamine in elkaar te zetten. Een bijzondere samenwerking tussen verschillende afdelingen van Delamine en de leverancier.” Uiteindelijk is het project door deze bijzondere omstandigheden drie maanden later opgeleverd dan oorspronkelijk gepland.

Afstemming
Door de krappe, beschikbare ruimte was het voor de mensen lastig om aan de kolom te werken. Door de korte doorlooptijd van de constructie werden veel werkzaamheden tegelijk uitgevoerd. Er werkten veel mensen tegelijk op een kleine ruimte. Dit vroeg veel afstemming en flexibiliteit van de verschillende teams. Zij wisten de kwaliteit van de werkzaamheden te handhaven. Geen enkele las of persing werd afgekeurd.

Hogere amines
“We hebben het maximale er uitgehaald”, concludeert Arie. “Er is veilig gewerkt. Ondanks de moeilijke werkomstandigheden waren er geen ongevallen. De teamprestatie was prima. Ik ben heel tevreden.”
Met de nieuwe batchkolom kan Delamine meer hogere amines produceren, die kunnen worden toegepast in producten waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld, zoals kunststoffen, olie en coatings.

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?