Subnavigatie

JPB ontwikkelde allesomvattend IT-portaal

26 juni 2023 JPB Logistics

“Wij zijn er heel enthousiast over”, begint Anne Jan Mulder, HR-manager bij JPB.

“Alle verschillende onderdelen die wij in het bedrijf op de computer gebruiken, van urenregistratie tot en met werkvergunningen, echt alles, zit nu in een zelfontwikkeld systeem dat al die verschillende onderdelen samenbrengt tot 1 systeem. Hierdoor wordt het voor de eindgebruiker veel gemakkelijker om het werk goed uit te voeren.”

Inzichtelijk
Coredata heet dit overkoepelende systeem. “Hierin zijn alle andere systemen die we gebruiken ondergebracht”, legt Ronald Boekhoudt uit, IT-consultant bij JPB. “Dit portaal kan alles, niet alleen voor JPB, maar dit kunnen we toepassen in elk bedrijf. Het hele proces van begin tot eind en alles wat eromheen bij komt kijken wordt in een systeem vastgelegd. Hierdoor zijn alle processen heel inzichtelijk. Er kan gemakkelijk informatie worden uitgehaald. Het management heeft een goed overzicht.”

Veel inzicht
“Je kunt bijvoorbeeld zien hoe ver elk project is, welke certificaten binnenkort verlopen en het daadwerkelijk gebruik van materialen en uren”, vertelt Anne Jan. “Veel zaken gaan nu automatisch, bijvoorbeeld het reserveren van een tijdsslot bij de verlaadsteiger. Er wordt dan automatisch een project aangemaakt en in de planning gezet. Het neemt voor een groot deel de foutmarge weg. En alles is traceerbaar.”

Gebruikersvriendelijke
Voor de gebruiker is het systeem heel gebruikersvriendelijk. Ronald: “Voor iedereen die ermee werkt is het daardoor heel herkenbaar, alleen heeft niet iedereen dezelfde rechten natuurlijk. Het is benaderbaar vanaf elke weblocatie, dus computer, laptop, telefoon en ook via de app en voor iedereen op maat gemaakt.”


Meer weten?
Neem voor meer info contact op met Anne Jan Mulder (annejan.mulder@jpbgroep.nl) of Ronald Boekhoudt (ronald.boekhoudt@jpbgroep.nl).

 

 

 [1]

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?