Subnavigatie

De ‘klasjes’ van de chloorfabriek van Nobian

25 juli 2023 Nobian MEB

Production Lead Projects & Education bij de chloorfabriek van Nobian, Julian Grave, is verantwoordelijk voor training en opleidingen.

“We hebben veel leerlingen en nieuwe collega’s binnen Productie en Onderhoud. Zij zijn bezig met het aanleren van een functie”, aldus Julian, die tevreden is over de ontwikkelingen. “De organisatie staat, de samenwerking is goed, de collegialiteit groot en het management geeft veel steun. Dat vergemakkelijkt mijn werk.”

Rijbewijs
Door natuurlijk verloop en de splitsing tussen twee fabrieken was het zaak de ploegen weer op sterkte te krijgen. “Veel operators leren nu een functie aan. Daartoe organiseren we ‘klasjes’, waarin we gezamenlijk een bepaalde sectie van de fabriek bespreken. Dat doen we met ervaren collega’s die de leerlingen meenemen. Op een hele praktische manier. Zo zorgen we voor verdieping en leiden we jonge mensen op voor de volgende stap en een hoger niveau.”

Detailniveau
Julian ervaart dat ook voor zichzelf als nuttig en leuk. “Het leidt tot leuke gesprekken en je leert elkaar beter kennen. Voornaamste is dat je de processen en de fabriek beter leert kennen. Dat geldt deels ook voor mezelf, want dat stelt mij in staat om mensen beter te begeleiden. Dan weet je beter wat er nodig is. We zijn op de goede weg en brengen mensen stap voor stap verder.”

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?