Subnavigatie

Continu verbeteren, Industry 4.0 en papierloos verladen

2 augustus 2023 Nobian Salt

Papierloos verladen sinds kort realiteit voor Nobian Zout.

“Dankzij het Programma Digital & Industry 4.0 ging een lang gekoesterde wens in vervulling”, stelt Friso Kramer, Digital Development Coördinator. “Bij het verladen van schepen vermijden we een hoop administratief handwerk voor Productie. Operators doen dat nu met een Power app op een tablet via 4G.” Vervolgstap is de inzet van deze ‘Delfzijl-app’ bij Zout in Hengelo.

Fototoestel
In de oude situatie hielden medewerkers alles met pen, papier en een fototoestel bij. “Aankomst- en vertrektijden, hoeveelheid zout en het vrachtnummer. Dit werd aangevuld met foto’s van het ruim. Vervolgens ging men naar de controlekamer om alles in de computer in te voeren voor Logistiek”, legt Friso uit.

Draadloos
In de nieuwe situatie gebruiken medewerkers een iPad om gegevens in te voeren en foto’s te maken. De data-overdracht gebeurt nu draadloos en alles wordt direct opgeslagen. Friso: “De reacties zijn positief. Het scheelt veel werk en gedoe en het is eenvoudig in gebruik. Alles live in de app. Echt papierloos.”

Mening
Senior Shift Coördinator Bert Hidding en 1e Operator Tom van der Jeugd waren hier vanuit Productie bij betrokken. “Wij zijn hier als Productie blij mee. Het scheelt ons veel tijd”, aldus Bert. “Tom en ik waren ook heel blij met het proces. We konden meepraten, aangeven hoe het nog beter kon en wat voor ons het beste werkte. Er is heel goed naar ons geluisterd. Gelukkig, want uiteindelijk moeten wij er mee werken.” 

Terug naar overzicht
Chemie park nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Chemie Park Delfzijl?